Deel dit bericht:

Levering twee elektrische Heli vorkheftrucks aan Saab

Levering twee elektrische Heli vorkheftrucks aan Saab

Recentelijk hebben wij twee elektrische vorkheftrucks mogen leveren aan Saab, een toonaangevende speler op het gebied van gevechtstrainingsoplossingen voor defensie.

De heftrucks worden ingezet voor transport en opbouw van de kerncomponent van de militaire trainingsoplossingen van Saab, het Saab Mobile Combat Training Centre (MCTC).

Saab Mobile Combat Training Centre (MCTC)
Deze CTC’s staan bekend om het vermogen om elke beweging en handeling tijdens militaire trainingssessies nauwlettend te volgen. De CTC’s zijn veelzijdig inzetbaar, of het nu gaat om mobiele containers die flexibel kunnen worden ingezet op verschillende locaties, of om vaste oplossingen die op specifieke locaties worden geïnstalleerd. Met de capaciteit om tot 10.000 deelnemers te ondersteunen en een indrukwekkende gebiedsdekking van maximaal 40 bij 40 kilometer, biedt het CTC een omvangrijke en effectieve trainingsomgeving.

De geleverde heftrucks zijn zeer geschikt voor de-/montage en transport van de diverse componenten waar de CTC’s uit worden opgebouwd. De heftrucks zijn uitgerust met een interne lader waardoor ze zeer geschikt zijn voor de operationele behoeften van het CTC: eenvoudig te transporteren en direct toegang tot laden met een 230V stopcontact. Naast het voordeel dat er geen aparte lader mee hoeft worden genomen zijn de heftrucks compact en daardoor geschikt om in een container te transporteren.
De heftrucks zijn duurzaam en milieuvriendelijk uitgerust met een krachtige lithium-ionbatterij.

De recente levering van deze heftrucks markeert een verdere versterking van onze relatie met Saab. Wij danken Teake van der Meer voor het vertrouwen en verheugen ons op een voortzetting van onze samenwerking.

Eerder leverden wij aan Saab onder andere twee Niftylift HR12NDE kniktelescoop hoogwerkers, daarover kunt u hier meer lezen.